18 Mayıs 2013 Cumartesi

3/1 Tebliğ ticari ek teblig


 3/1 Tebliğ ticari ek teblig
17 Mayıs 2013 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 28650
TEBLİĞ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:
3/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN
TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/65)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/24)
MADDE 1 – 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ (Tebliğ No: 2012/65)’in 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“e) Balık boyu: Ölçülen metoda göre toplam boy veya çatal boy olarak yapılan balık boyu ölçümünü, tam boy; ağzı kapalı iken balık başının ön ucu ile kuyruk yüzgecinin en uzun ışınının bitim noktası arasındaki izdüşüm uzunluğunu, çatal boy; alt çene ucu ile kuyruk yüzgecinin çatalı arasındaki uzunluğu (Ek-1),”
MADDE 2 – Aynı Tebliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ö) bendinin ikinci alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“2) (39° 34.113' N - 26° 46.922' E), (39° 33.951' N - 26°46.928' E), (39° 33.924' N - 26° 47.800' E), (39° 34.083' N - 26° 47.621' E) koordinat noktaları arasında kalan alanda (Harita-29-2),”
MADDE 3 – Aynı Tebliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan listenin Kılıç satırı ile Ton (orkinos) satırı ve üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
KılıçXiphias gladius
125 (Çatal Boy)
-
Ton (Orkinos)Thunnus thynnus
115 (Çatal Boy)
30
“(3) İkinci fıkrada tanınan istisna dâhil, 8 kg’dan az veya 75 cm’den küçük olan ton (orkinos) balıklarının avlanması yasaktır.”
MADDE 4 – Aynı Tebliğin, 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin birinci ve ikinci alt bentleri, bu fıkranın (h) ve (j) bentleri, beşinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri, dokuzuncu fıkrasının (f) ve (i) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“1) Gırgır ağlarıyla, 25 Haziran-25 Mayıs tarihleri arasında orkinos avcılığı yasaktır.
2) Avcılığın serbest olduğu dönemde, av kotasını dolduran gemilerin, en geç 72 saat içinde, balıkçı barınaklarına çekilmesi ve en yakın il veya ilçe müdürlüklerinin bilgilendirilmesi zorunludur.”
“h) 30 kg'dan daha az ağırlığa sahip veya çatal boy olarak 115 cm’den küçük orkinosların avlanması, gemide bulundurulması, gemiden gemiye aktarılması, karaya çıkarılması, nakliyesi, depolanması, satılması ya da satış için teşhir edilmesi yasaktır. Ancak, 8-30 kg veya 75-115 cm arasındaki orkinoslar için en fazla % 5 oranında istisna tanınabilir.”
“j) Orkinos avcılığında avlanan balıkların miktar tahmininin hesaplanmasında; hem taşıma gemisi yedeğindeki kafese transferde hem de çiftlikteki kafese yapılacak transfer esnasında Bakanlıkça belirlenen oranda balıkların öldürülmesi suretiyle veya görüntüleme ve tahmin edebilmeye imkan tanıyan teknolojik özellikteki cihaz ve yöntemlerin kullanılması suretiyle miktar tahmini hesaplaması yapılır/yaptırılır. Video kayıtlarına ilişkin asgari standartlar Bakanlıkça belirlenir.”
“a) Orkinos avcılık izni verilmiş gırgır gemilerinde, ICCAT Bölgesel Gözlemcisi’nin av süresince gemide bulundurulması ve görevini yerine getirebilmesi için gerekli her türlü kolaylığın sağlanması zorunludur.”
“c) Av gemisinden, taşıma kafesine yapılan canlı orkinos balığı transfer işlemlerinin ICCAT Bölgesel Gözlemcisi nezaretinde yapılması, taşıma kafesinden bir başka taşıma kafesine yapılan canlı orkinos balığı transfer işlemlerinin ise ulusal gözlemci nezaretinde yapılması zorunludur. ”
“f) Av gemisinden, taşıma kafesine yapılan transfer için avlayan geminin bağlı bulunduğu bayrak ülkenin ilgili makamından Transfer Ön İzin Onayı alınması zorunludur. Çiftlik kafesine transfer yapıldığında ön izin onayı alınan bayrak ülkeye transferin gerçekleştiğine dair Bakanlıkça bildirimde bulunulur.”
“i) Yakalanan canlı orkinosların çiftliklere transferinin, mücbir sebepler hariç olmak üzere, 15 Ağustos tarihinden önce sonuçlandırılması zorunludur.”
MADDE 5- Aynı Tebliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 22 – (1) Yazılı orkinos, gobene (tombik) ve uzun kanat orkinos (tulina) avcılığına ilişkin düzenlemeler aşağıda belirtilmiştir.
a) Gırgır ağları ve diğer avlanma araçları ile avcılığın serbest olduğu yer ve zamanda, bu avlanma araçları ile yazılı orkinos, gobene (tombik) ve uzun kanat orkinos (tulina) avcılığı serbesttir.
b) Karasularımızda gırgır ağları ile avcılığın yasak olduğu zamanda; Akıncı Burnu (36° 18.456' N - 35° 46.745' E) ile Ceyhan Nehrinin denizi döküldüğü yer (36° 34.101' N - 35° 33.385' E) arasında çekilen hattın kuzeyinde kalan İskenderun Körfezi hariç olmak üzere; Suriye sınırı ile Datça Yarımadası İskandil Burnu (36° 42.627' N - 27° 21.721' E) arasında kalan alanda, kıyıdan itibaren 6 millik mesafe dışında, gırgır ağları ile yazılı orkinos, gobene (tombik), uzun kanat orkinos (tulina) avcılığı dönem boyunca serbesttir (Harita-108).
c) Bu türleri avlayacak balıkçı gemileri için Ek-2’de yer alan avcılık "İzin Belgesi"nin alınması, 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasındaki dönemde avlanan ürünlerin Ek-5’te belirtilen yerlerden karaya çıkarılması zorunludur. Bakanlıkça, bu yerlere ilave karaya çıkış noktaları belirlenebilir.”
MADDE 6 – Aynı Tebliğin 44 üncü maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 7 – Aynı Tebliğin 45 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
“(23) Kıyılardan teknesiz olarak balık avcılığında mamun, sulines gibi yem amacı ile kullanılacak su ürünlerini toplayacaklarla ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.
a) 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yem amacı ile kullanılacak su ürünlerini toplayacakların istihsalde bulunacakları yerdeki il müdürlüğüne başvurarak, gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat tezkeresi alması zorunludur.
b) Balık yemi için kullanılacak su ürünleri ile bu ürünlerin toplanacağı alanlar ve toplanma yöntemi il müdürlüklerince belirlenir. Belirlenen ürünler ile yerler dışındaki alanlardan ürün toplanması yasaktır. İl müdürlükleri günlük toplanacak miktar, yöntem ve zamana ilişkin hususlarda düzenleme yapmaya yetkilidir.
c) Toplayıcıların, Ek-11’de yer alan Yem Amaçlı Su Ürünleri Menşe Belgesini düzenleyerek, nakil öncesi il/ilçe müdürlüğüne kontrol ettirilerek onaylattırması zorunludur. Onaylanan belgenin aslı ürün beraberinde, bir örneği ise onaylayan il/ilçe müdürlüğünde kalır.”
MADDE 8 – Aynı Tebliğin 47 nci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“b) Projeye dayalı olarak kiraya verilen göletlerde yapılacak ticari amaçlı su ürünleri avcılığı, 1 Mart 2014 tarihinden itibaren su ürünleri ile ilgili zaman, boy ve tür bakımından getirilen düzenlemelere tabidir. 1 Ocak 2014 tarihine kadar ise zaman, boy ve tür bakımından bu kapsamda verilen istisnalar devam etmekte olup, elde edilecek su ürünlerinin nakli ve pazarlaması için il/ilçe müdürlüklerinden Ek-6’da yer alan “Menşe Belgesi”nin alınması zorunludur.”
MADDE 9 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 10 – Bu Tebliğ hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.

Ek-11
YEM AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ MENŞE BELGESİ
Tarih: …../.…/20...
İSTİHSALİ YAPANIN
ÜRÜNÜ NAKLEDENİN
TC Kimlik No.T.C. Kimlik No.
Adı SoyadıAdı Soyadı
AdresTelefon
Aracın Özelliği
İlçe
NAKLİN YAPILACAĞI YER
İlAdres
Telefonİlçe
e-Posta Adresiİl
Nakil Saati

İstihsalin
Yapıldığı
İl
İlçe
Köy/Mahalle
İstihsal Edilen Ürünün Adı
Miktarı (Kg)
Kasa/Kutu/

Yukarıda bilgileri bulunan ürünler tarafımdan istihsal edilmiş olup, belirtilen adrese nakledilecektir.


Adı Soyadı
İmza


Kontrol Eden Görevlinin Adı Soyadı : Görev Yeri : İmza-Mühür :

0 yorum :

Yorum Gönder

ÜYE OLMADAN YORUM YAPABİLİRSİNİZ.
Yazınız denetlendikden sonra yayınlanacakdır.
yazınıza verilen cevapdan haberdar olmak isterseniz, aşağıdaki ( E-posta yoluyla abone ol ) tıklayıp @posta adresinizi yazın onaylayın, yazınıza verilen cevap yorum size @posta olarak bildirilecekdir.

 photo gezenoltabalk_zps6mclks9e.gif
Gezen Olta Balık © 2013 Supported by Best Blogger Templates and Premium Blog Templates - Web Design