29 Aralık 2011 Perşembe

Elektriksel Enerjinin; Tekne Ve Balıklar Üzerindeki Etkisi


Elektriksel Enerjinin; Tekne Ve Balıklar Üzerindeki Etkisi 
Sudaki canlı türleri pozitiv enerji akımına karşı duyarlı ve kuvvetli hissetme yeteneğine sahiptirler. Bu duyarlılığı çok uzun mesafelerden dahi gösterirler.


Son yıllarda yapılan araştırma ve deneyler pozitiv volt (akım) gerilimi dengelenen  balıkçılık donanımlarından ve teknelerinden daha verimli av sonuçları almışlardır. Bu galvanik (canlandırma) hareket sudaki canlı türleri tarafından kuvvetle hissedildiği ve duyarlık gösterdikleri gözlemlenmiştir.
Bir tekne gövdesinin su içinde bulunan fiziksel yapısındaki metaller ile su içindeki minerallerin birlikte bir reaksiyona girip küçük elektriksel akımlar ürettir. Tekne donanımı içinde bulunan elektronik ve elektrikli cihazlarda buna dahil olurlar. Özellikle fiber teknelerin gövdeleri bu iletiyi daha fazla kuvvetlendirir.


Doğru donatılmış bir balıkçı teknesinin gövdesi çok hafif oranda pozitiv elektrik akımı üretir. Bu düşük yoğunluklu  pozitiv enerjiyi balıkların dikkatini çeker. Doğru donanıma sahip olmayan bir tekne gövdesinin yaydığı negativ bir enerji ise balıklar için itici olur. Bilimsel balık avcılığının ögelerinden biri olan bu bilgiyede sahip olan balıkçılar daha iyi avlanma avantajını ayrıca yakalayarak daha verimli avlar yaparlar. Tekne motorları yapılarındaki Çinko (Tutya) dan dolayı pozitiv enerji üretirler, bu teknelerdeki diğer metalleri etkileyerek düşük yoğunluklu negativ enerji üretmelerine sebeb olur. Doğrudan bağlantı yapılmamış metaller (su içi metal donanımı=downrigger lar) su içinde pozitiv enerji verirler.
Yaklaşık yüzyıl önce balıkların davranış özellikleri üstüne çalışan Rus bilim adamları su içindeki pozitiv ve negativ zayıf enerjilere karşı balıkların tepki verdiklerini tesbit etmişler. Balık türlerinden özellikle köpekbalıkları üstünde yapılan deneylerde bu türlerin pozitiv enerji alanında enerji kaynağına saldırgan, negativ enerji alanında ise enerji kaynağından uzaklaştıkları gözlemlenmiştir. Çalışmalar ilerledikçe her balık türünün farklı enerji dercelerinde etki ve tepki altında kaldığı öğrenilmiş ve balık türlerine göre bu derecelerin şeması çıkarılmış.
Rastgele,
NOT:   nasuhi kaptana değerli bilgilerinden dolayı teşekkürler.

0 yorum :

Yorum Gönder

ÜYE OLMADAN YORUM YAPABİLİRSİNİZ.
Yazınız denetlendikden sonra yayınlanacakdır.
yazınıza verilen cevapdan haberdar olmak isterseniz, aşağıdaki ( E-posta yoluyla abone ol ) tıklayıp @posta adresinizi yazın onaylayın, yazınıza verilen cevap yorum size @posta olarak bildirilecekdir.

 photo gezenoltabalk_zps6mclks9e.gif
Gezen Olta Balık © 2013 Supported by Best Blogger Templates and Premium Blog Templates - Web Design